Het informeren en goedkeuring vragen voor Polygamie

Vraagsteller: Is het verplicht om de eerste vrouw te informeren bij het praktiseren van polygamie (huwen van meerdere vrouwen)?

Shaykh: Nee, het is niet verplicht.

Register to read more...

Nummer vragen van mahram op straat

Vraag:

 

Als ik een zuster op straat zie die mij bevalt, is het toegestaan voor mij om het nummer van haar mahram [i.e. mannelijke verwante waarmee het niet toegestaan om te trouwen] te vragen?

 

Register to read more...

Mag ik het haar van de vrouw zien tijdens de aanzoek?

Vraag:

Hij zegt:

Als iemand een huwelijksaanzoek wilt doen bij een vrouw, mag hij dan haar haar zien of wat mag hij zien?

Register to read more...

Een praktiserende jongen heeft mijn hand gevraagd, maar ik wil niet.

Vraag:

Ik ben een meisje van 16 jaar. Er heeft een praktiserende jongen mijn hand gevraagd en hij is een oproeper tot het gebed in een van de moskeeën. Echter verlang ik niet om met hem te trouwen, omdat ik niet van hem hou, integendeel ik haat hem allang voor hij mijn hand is komen vragen.

Ben ik zondig als ik hem weiger? En behoort hij tot degene waarover men tevreden is over zijn geloof?

Register to read more...

Aboe Haatim ar-Raazie (d. 277NH) heeft gezegd: “Onze Madhab en gekozen weg is het volgen van de Boodschapper van Allaah (salallaahoe `alayhie was sallem) en de taabie`ien en het vasthouden aan de madhab van ahloel-athaar, zoals Abie `Abdoellaah Ahmed ibn Hanbal.” [Sharh Oesoel L`Itiqaad Ahloes-Soennah wal Djamaa`ah (1/79) van al-Laalikaa`ie]
Shaychoel-Islaam ibn Taymiyyay (d. 728NH) heeft gezegd: “Dus degene die spreekt met het Boek, de Soennah en Idjma` (consensus), hij zal van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah zijn.” [al-Fataawa 3/376]

hoofdbanner

Thursday the 21st. Welkom bij albaseerah.be