Dien ik het slechte af te keuren, ook al verricht ik deze zelf?

Afdrukken
Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 
Categorie: Advies & Gedrag
Publicatiedatum Geschreven door Shaykh Saalih bin Fawzaan al-Fawzaan

Vraagsteller:
Ahsanal-Laahoe ilaykoem. De vraagsteller zegt: “Dien ik het slechte af te keuren, ook al verricht ik deze zelf? Of dien ik deze daad achterwege te laten zodat ik niet onder de bedreiging (van de bestraffing) val?”

Shaykh Saalih bin Fawzaan al-Fawzaan:
Combineer geen twee misdaden (zonden); je verricht het slechte en je keurt het niet af. Dit zijn twee misdaden! Dus keur het slechte af en verlaat [ook] het slechte! Het is verplicht voor jou om het slechte te verlaten.

Maar laat de verplichting van het afkeuren niet achterwege terwijl jij in staat bent om dit te doen, anders zal jij twee misdaden hebben gecombineerd! Naam.


Bron: http://www.albaidha.net/vb/showthread.php?p=171323

 

Aboe Haatim ar-Raazie (d. 277NH) heeft gezegd: “Onze Madhab en gekozen weg is het volgen van de Boodschapper van Allaah (salallaahoe `alayhie was sallem) en de taabie`ien en het vasthouden aan de madhab van ahloel-athaar, zoals Abie `Abdoellaah Ahmed ibn Hanbal.” [Sharh Oesoel L`Itiqaad Ahloes-Soennah wal Djamaa`ah (1/79) van al-Laalikaa`ie]
Shaychoel-Islaam ibn Taymiyyay (d. 728NH) heeft gezegd: “Dus degene die spreekt met het Boek, de Soennah en Idjma` (consensus), hij zal van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah zijn.” [al-Fataawa 3/376]

hoofdbanner

Saturday the 20th. Welkom bij albaseerah.be