Ik zal niet terugkomen van het ongelovig verklaren van de ongelovigen

Afdrukken
Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 
Categorie: Nawaaqid-ul-Islaam
Publicatiedatum Geschreven door Shaykh Salih b. Fawzan al-Fawzan

Vraag:

O eminente Shaykh, wij hebben gehoord dat u terug bent gekomen op het ongelovig verklaren van degene die in grote Shirk valt, zoals het verzoeken van verlossing van de doden. En (wij hebben gehoord) dat u het vestigen van het bewijs tot een voorwaarde heeft gemaakt, met het excuus van onwetendheid. Is dit waar?

Antwoord:

Dit zijn valse woorden. Dit is een leugen over mij. Ik zal niet terugkomen, als Allah wil, van het ongelovig verklaren van de ongelovige. Ik zal daar niet terug van komen, want dat is het terugkomen van de waarheid.

Shaykh Ṣāliḥ b. Fawzān al-Fawzān(moge Allah hem behouden)

Bron:www.alfawzan.af.org.sa - De derde lezing van de lessen in Tafsier van de Haram in Mekka 1432 A.H. (vanaf 53.40 min.)

Aboe Haatim ar-Raazie (d. 277NH) heeft gezegd: “Onze Madhab en gekozen weg is het volgen van de Boodschapper van Allaah (salallaahoe `alayhie was sallem) en de taabie`ien en het vasthouden aan de madhab van ahloel-athaar, zoals Abie `Abdoellaah Ahmed ibn Hanbal.” [Sharh Oesoel L`Itiqaad Ahloes-Soennah wal Djamaa`ah (1/79) van al-Laalikaa`ie]
Shaychoel-Islaam ibn Taymiyyay (d. 728NH) heeft gezegd: “Dus degene die spreekt met het Boek, de Soennah en Idjma` (consensus), hij zal van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah zijn.” [al-Fataawa 3/376]

hoofdbanner

Saturday the 20th. Welkom bij albaseerah.be