Wat is de regelgeving voor de uitspraak: Sadaqa Allahu al-´Adhiem (Allah's Woord is de Waarheid), na het reciteren van de Edele Qor'aan?

Afdrukken
Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 
Categorie: Qor'aan
Publicatiedatum Geschreven door Shaych al-'Allaamah Saalih al-Fawzaan

De volgende vraag is voorgelegd aan de Shaych:

Wat is de regelgeving voor de uitspraak: Sadaqa Allahu al-´Adhiem (Allah's Woord is de Waarheid), na het reciteren van de Edele Qor'aan?

Antwoord:

Wij, bij het lezen van de Qor'aan, heeft de Profeet - sallahu ´alayhi wa sallam reeds voor ons duidelijk gemaakt wat de etiketten zijn bij het reciteren van de Qor'aan. Waartoe behoort, dat men rein is als hij leest uit het Boek. Als hij (echter) leest uit het hoofd dan is het toegestaan voor hem om te reciteren, (ondanks) dat hij in staat van kleine onreinheid. Maar als hij echter in staat van Janaaba (grote onreinheid na geslachtsgemeenschap), dan is het niet toegestaan voor hem om van de Qor'aan te reciteren, (zelfs) geen vers als hij zich in staat van Janaaba bevindt.

Als je de Qor'aan reciteert, zoek dan toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Shaytaan, bij het begin zoek je toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Shaytaan, en bij het begin van de Soewar (hoofdstukken) zeg je: ''Bismiellaahi ar-Rahmaani ar-Rahiemi'', behalve bij Surah Baraa (Soerah At-Tawbah). Zo ook dien je de Qor'aan te reciteren met precisie zonder afwijking (in de uitspraak) van de correcte manier. En zo ook dien je de Qor'aan te overpeinzen, wanneer je deze reciteert dien je de betekenis tot je laten komen voor zover je kan.

En de Profeet - sallahu ´alayhi wa sallam heeft ons niet voorgeschreven om te zeggen: ''sadaqa Allahu al-´Adhim'' bij het afsluiten van de recitatie. Kom met één bewijs dat de Profeet - sallahu ´alayhi wa sallam ons dit heeft bevolen of dat de Profeet dit heeft gedaan! Dit heeft geen basis, het zijn alleen de mensen die dit tot de gewoonte maakten. Na´am.

Bron: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=122298

Aboe Haatim ar-Raazie (d. 277NH) heeft gezegd: “Onze Madhab en gekozen weg is het volgen van de Boodschapper van Allaah (salallaahoe `alayhie was sallem) en de taabie`ien en het vasthouden aan de madhab van ahloel-athaar, zoals Abie `Abdoellaah Ahmed ibn Hanbal.” [Sharh Oesoel L`Itiqaad Ahloes-Soennah wal Djamaa`ah (1/79) van al-Laalikaa`ie]
Shaychoel-Islaam ibn Taymiyyay (d. 728NH) heeft gezegd: “Dus degene die spreekt met het Boek, de Soennah en Idjma` (consensus), hij zal van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah zijn.” [al-Fataawa 3/376]

hoofdbanner

Saturday the 20th. Welkom bij albaseerah.be